Pogosta vprašanja

Naši strokovnjaki z veseljem pomagajo

ConvEGGtor in Half convEGGtor Stone sta namenjena kot toplotni ščit. Ko jih uporabite, se vaše sestavine ali jed ne
kuhajo neposredno nad žarečim ogljem. To je posredna tehnika kuhanja, pri kateri se vaš izdelek kuha predvsem zaradi
kroženja zraka in sevalne toplote keramike. Polovični convEGGtor vam omogoča, da v svojem EGG ustvarite kombinacijo
neposrednega in posrednega območja. Tako lahko hkrati uporabite dve različni tehniki priprave. Polovični convEGGtor
Stone uporabljate v kombinaciji z enodelno košaro convEGGtor. Izberete lahko tudi, da v košaro convEGGtor postavite
2 polovici plošč convEGGtor. Posredna površina je torej nekoliko večja kot pri tradicionalnem convEGGtorju. To pomeni,
da manjše kroženje zraka prehaja skozi toplotni ščit in tudi temperatura v EGG ostaja nižja kot pri uporabi convEGGtor.
Ta posredni način kuhanja je še posebej primeren za nizko in počasno kuhanje.

Ne, kamen za peko ni zasnovan za isti namen kot kamen convEGGtor ali polovični kamen convEGGtor. Kot že ime pove,
je kamen za peko namenjen peki: pekač za pico, kruh ali torto položite neposredno na kamen. Plošča za peko se vedno
uporablja v kombinaciji s toplotnim ščitom, kot je convEGGtor ali Polovični convEGGtor Stone, da tvori pregrado med
žarečim ogljem in Ploščo za peko, na katerega položite izdelek. Če kamen za peko uporabljate brez konvEGGtorja, se
bo le-ta preveč segrel in dno, kar pečete, bo zgorelo. Za kratke pripravke, kot so pice in pogače, pred peko poskrbite,
da je pekač predhodno ogret. Za daljše pripravke, kot je pecivo, je običajno bolje, da na mrežo položite hladen kamen
za peko, da preprečite, da bi dno izdelka zgorelo.

Ne, to na splošno ni priporočljivo in v večini primerov ne bo delovalo dobro. Glede na to, da je vaš convEGGtor toplotni
ščit med ogljem in vašim izdelkom, se zelo hitro segreje. Posledično bo dno tistega, kar pečete, zgorelo, preden bo vaš
izdelek imel čas, da se pravilno skuha. ConvEGGtor je treba uporabiti kot toplotni ščit, nanj pa položite poseben kamen
za peko na mrežo, da nanj postavite pico, pogačo ali kruh.

Ali želite dvigniti mrežo ali povečati površino za kuhanje? S temi dodatki Big Green Egg vam nikoli več ne bodo manjkale
roke! Litoželezna ponev je najljubši pravi kuhar in je zelo vsestranska. Ribe na pari in zelenjavi, lep kos mesa ali celo
okusen piškot za sladico. Tukaj ni ničesar kar Skillet ne zmore. Če želite razširiti svoje kuharske tehnike na Big Green Egg,
si oglejte Wok iz ogljikovega jekla ali litoželezno posodo Dutch oven. Olajšajo uporabo EGG za pripravo okusnih enolončnic
in krompirčka. Za pravega oboževalca smo razvili sistem EGGspander za neskončne možnosti kuhanja. Izkoristite EGG
in sebe kar najbolje.

Česa ne morete storiti s tem, je morda boljše vprašanje. Izzovite sebe in kar najbolje izkoristite sebe in svoj EGG s
5-delnim kompletom EGGspander. Pustite svoji kulinarični ustvarjalnosti prosto pot z neomejenimi možnostmi kuhanja
in ustvarite neskončno število nastavitev.

5-delni komplet EGGspander je sestavljen iz različnih delov (na voljo tudi ločeno), s katerimi lahko pripravite izdelke na
treh nivojih: enodelna košara convEGGtor, 2 polovični rešetki iz nerjavečega jekla in dvodelno večnivojsko stojalo.
Osnova je košara convEGGtor. To lahko uporabite kot držalo za svoj convEGGtor, Wok iz ogljikovega jekla in tudi
Big Green Egg Large v kombinaciji z litoželezno mrežo (majhno) za kavbojsko peko na žaru, kjer sestavino pečete na
žaru tik nad žarečim ogljem.

Poleg tega je osnova zasnovana tako, da lahko kuhate na dveh različnih ravneh ali kuhate neposredno in posredno hkrati.
Na primer, na spodnji nivo košare položite Half convEGGtor Stone s polovično mrežo iz nerjavečega jekla na zgornji nivo
za posredno cono. Na drugo polovico košare položite polovico litoželezne rešetke na zgornjo raven, tako, da lahko pečete
na žaru neposredno nad ogljem.

Potrebujete nekaj dodatnih zmogljivosti? Nato preprosto postavite 2-delno stojalo za več nivojev, stojalo iz nerjavečega jekla, ki vam omogoča kuhanje še več sestavin hkrati.

Oglje je različnih oblik, velikosti in kakovosti. Obstajajo mehke, srednje in trde vrste oglja. Za Big Green Egg priporočamo
uporabo srednjega oglja dobre, naravne kakovosti (brez kemičnih sestavin, dišav in arom), ki ne daje izredno močnega
okusa. Vsaka jed ne zmore močnega okusa po oglju. Je malo dodatnega okusa ravno tisto, kar iščete? Zato uporabite
les za dimljenje. 100% naravno oglje Big Green Egg premium je nevtralnega okusa in zagotavlja prefinjen, zadimljen okus.

Brikete pogosto hvalijo, ker ko enkrat zažarijo, še naprej dobro svetijo. Ta prednost v primeru kamada, kot je Big Green Egg,
dejansko postane pomanjkljivost. Glede na to, da briketi odlično vzdržujejo doseženo temperaturo - v kombinaciji z izjemno
izolacijskimi lastnostmi EGGa - je zato težko uravnavati temperaturo. Oglje hitreje gori in se tudi hitreje ohladi kot briketi,
tako da lahko veliko bolje nadzirate in vzdržujete temperaturo. Poleg tega mnogi briketi vsebujejo dodatke, ki tvorijo veliko
pepela, kar ovira pretok zraka v vašem EGGu. Druga pomanjkljivost teh dodatkov je, da puščajo neprijeten vonj in negativno
vplivajo na okus vaše jedi. Očitno ne želite, da ti dodatki prodrejo v keramiko vašega Big Green Egga.
Zato vedno uporabljajte dobro oglje naravne kakovosti.

Keramična ognjena posoda je namenjena oglju. Za vsako novo kuhanje jo do konca napolnite z ogljem. Keramični notranji
obroč na ognjeni posodi bo v običajni konfiguraciji zagotovil zadostno razdaljo med žarečim ogljem in rešetko. Ste imeli
kratko kuhanje in imate ostanek oglja potem, ko se je vaš Big Green Egg ohladil? Ni problema! Preprosto ga lahko dopolnite na začetku naslednjega kuhanja in ga znova uporabite.

Pred začetkom vsakega kuhanja z orodjem za pepel zmešajte oglje v svojem Big Green Eggu. Pepel, ki se je nabral med
ogljem, bo skupaj z majhnimi koščki oglja padel na dno keramične podlage, nato pa jih lahko odstranite. Na ta način
zagotovite optimalen pretok zraka v svojem EGGu za vsako novo kuharsko izkušnjo. Potem dodajte oglje do roba
keramičnega kurišča in že ste pripravljeni.

Dodajanje oglja med kuhanjem je potrebno le občasno, med zelo dolgim kuhanjem ali kadar potrebujete izjemno toploto.
V tem primeru žareče oglje z orodjem za pepel nežno potisnite na eno stran, na drugo pa dodajte oglje. Ogenj se bo razširil
sam od sebe in vnel novo oglje. Nikoli ne mečite novega oglja na žareče oglje. S tem boste pokrili žareče oglje in preprečili
širjenje toplote v EGGu. To bo privedlo do visokih temperatur, ki se tvorijo le na dnu ognjišča, kar lahko škoduje vaši keramiki.

Preveč majhnih koščkov oglja lahko ovira pretok zraka, kar lahko oteži dvig temperature v vašem EGGu. Odstranite majhne
koščke iz ognjene košare ali pustite, da se oglje po kuhanju popolnoma zgori.

Pred vžigom oglja popolnoma odprite regulator zraka na dnu keramičnega dna. Med oglje postavite 1 do 3 kocke za prižiganje
oglja; ne zakopajte jih! Število kock izberite glede na temperaturo, pri kateri želite kuhati. Za nizko in počasno posodo je
dovolj ena kocka , sicer bo temperatura v vašem velikem zelenem jajcu hitro postala previsoka. Če boste pekli pico na žaru
ali pekli pri visoki temperaturi, uporabite 3. Vžgite kocke in zaprite pokrov, pustite dokler kocke ne zgorijo. Pustite, da se
segreje temperatura nekje na 250 do 270°C, nato pa začnite uravnavati temperaturo.

Temperatura vašega Big Green Egga je odvisna od količine kisika, ki ga prejme oglje. Več kisika, močneje bo oglje gorelo in
višja bo temperatura. Če pustite, da v vaš EGG teče manj kisika, bo temperatura padla. Je medsebojna povezava med
regulatorjem zraka na dnu keramične podlage in rEGGulatorjem na vrhu kupole. Z regulatorjem zraka določite približno
količino kisika in natančno nastavite temperaturo z rEGGulatorjem.
Vedno se prepričajte, da je temperatura stabilna pred kuhanjem. ConvEGGtor, hladna ponev ali na primer velik kos mesa
bodo povzročili (začasno) znižanje temperature. Če na primer postavite convEGGtor, povzroči začasno nižjo temperaturo

Med EGGingom kupolo imejte čim bolj zaprto in je ne puščajte odprte. Tako lahko vroč zrak v velikem zelenem jajcu optimalno
kroži, tako, da se vaša jed enakomerno kuha in temperatura v EGGu ostane stabilna. Prav tako preprečuje, da bi
zaščitni trak na robovih gorel. Ne skrbite, če za trenutek odprete pokrov in temperatura pade. Kupola ima dovolj sevalne
toplote in se ne bo takoj ohladila in, ker bo do oglja dosegel dodaten kisik, bo spet zagorelo nekoliko močneje. To bo
nadomestilo izgubo temperature in vaš EGG bo samodejno spet dosegel prvotno temperaturo.

Razlogi za to, da temperatura v vašem Big Green Eggu zastaja, so lahko različni:
- Odprtina keramične košare na notranji strani vašega EGGa ni neposredno poravnana z regulatorjem zraka. To ovira
dotok kisika in otežuje dvig temperature.
- V oglju je preveč pepela od prejšnjega kuhanja. To zavira pretok kisika v vašem EGGu. Zato pred vsakim kuhanjem dobro
premešajte oglje, da pepel pade v keramično podlago in ga lahko odstranite.
- Pod ognjeno posodo v keramični podlagi je preveč pepela. To tudi ovira pretok kisika v vašem EGGu. Zato je pomembno,
da pred vsakim kuhanjem odstranite stari hladen pepel skozi regulator zraka z orodjem za pepel.

Ker se v keramiki Big Green Egg zadržuje toplota, je temperaturo lažje zvišati kot znižati. Zato je bolje pustiti, da temperatura
naraste hitreje, kot pa jo poskušati znižati. Vendar pa obstaja trik, ki pomaga pospešiti znižanje temperature. Če v svoj EGG
vstavite hladen konvektor in / ali pekač, bo temperatura skoraj takoj padla (zaradi dodajanja hladnega predmeta v EGG).
ConvEGGtor vodi do znižanja temperature za 40-50 ° C. V kombinaciji s pekačem bo padel za nekaj deset stopinj več

Povratni pretok oz. izbruh se pojavi pri višjih temperaturah zaradi nenadnega dotoka velike količine kisika. Če na primer hitro
odprete pokrov Big Green Egga pri visoki temperaturi. Navadite se, da pokrov EGG vedno odpirate postopoma. Najprej
odprite pokrov na majhno režo približno do 5 cm, da počasi pustite, da hladen zrak teče in topel zrak uhaja, za nekaj sekund.
Nato lahko pokrov popolnoma odprete (vendar vedno previdno!).

Vaš termometer lahko preneha delovati pravilno. S svojim termometrom lahko umerite, da bo še naprej prikazoval pravilno
temperaturo. Začnite tako, da termometer odstranite s pokrova. Nato obesite zatič termometra v vrelo vodo (pazite, da se
ne dotika dna) in preverite, ali se odčita 100 ° C. V nasprotnem primeru nastavite termometer z nastavitveno matico na
zadnji strani, dokler ne odčita 100 ° C. Nato obesite zatič termometra v ledeno vodo, dokler temperatura ne pade na 0 ° C.
Postopek ponavljajte, dokler termometer ne odčita 100 ° C v vreli vodi.

Vse kar morate prekaditi na svojem EGGu je dodajanje lesa za dimljenje. Za večino dimljenja boste potrebovali tudi
convEGGtor. Dodajanje lesa za dimljenje v oglje v EGGu nastane dim, ki doda aromo in okus vaši sestavini. Namesto
ostružkov ali žagovine priporočamo uporabo sekancev ali lesenih kosov.
Lesne sekance sestavljajo manjši sekanci, ki jih uporabljate za kajenje do približno 30 minut. To uporabite, kadar vašo
sestavino ni treba kuhati tako dolgo ali če želite sestavinam dati prefinjeno zadimljen okus. Na primer pri dimljenju rib ali
perutnine. Toda tudi na primer, da kuskusu damo dodaten okus po dimu.
Lesni kosi so veliki kosi lesa, namenjeni daljšim dimljenjem, saj še naprej oddajajo dim dlje časa.

Poleg sekancev in koščkov lahko za nekatere pripravke uporabite tudi leseno desko za peko na žaru. Sestavino položite na
namočeno desko za subtilen, a čudovit priokus. Zelo dobro se ujema z majhnimi koščki lososa ali drugimi vrstami rib, gobami,
različnim sadjem ali račjimi prsi.
Obstajata dva načina uporabe deske za peko na žaru:
- Kuhanje in kuhanje na pari: namočeno desko z izdelkom položite na rešetko. Sproščena para bo vaši sestavini omogočila,
da vpije sladko aromo cedrovega lesa.
- Dimljenje in praženje: pustite, da se namočena deska posuši na mreži in nato postavite na njo sestavino. Dno cedrovega
lesa se bo prežgalo in vaši hrani dalo dimljen okus.

Vrsta uporabljenih sekancev ali lesenih koščkov vpliva tudi na okus vaše jedi. Ker obstaja veliko različnih vrst lesa za
dimljenje, lahko okus jedi, ki jo dimite, določite sami. Nekatere vrste so bolj intenzivne kot druge. Nekateri so idealni za
dimljenje mesa, drugi pa so bolj primerni za ribe. Spodaj vam bomo predstavili nekaj osnovnih pravil, vendar ne pozabite,
da je okus oseben.
- Jabolko z naravnim sladkim okusom -> za ribe, školjke, svinjino, belo meso in perutnino, kot sta piščanec in puran.
- Češnja z blagim sadnim okusom -> za ribe, jagnjetino, vse vrste divjačine, rac in govedine. Pravi vsestranski igralec.
- Pecan z bogatim mehkim okusom -> za ribe, perutnino, govedino in svinjino. Še posebej se dobro poda k pikantnim
prekajenim jedem, kot so klasične ameriške jedi z žara.
- Oreh / hickory z močnim in začinjenim okusom -> za rdeče meso, puranje meso, piščanca in vse vrste divjadi, pa tudi pri
dimljenju sadja in oreščkov.
- Mesquite z okusno aromatično in začinjeno aromo -> za divjačino, goveje zrezke in začinjeno svinjino, kot so svinjski kotleti.
Pogosto se uporablja za natrgano svinjino in prsi.

Neželeni dim (ki ga sami niste ustvarili z lesom za dimljenje) lahko povzročijo slabši zaganjalniki in/ali oglje, lahko pa imajo
tudi druge vzroke. Kapljanje maščobe med peko na žaru na primer povzroči tudi dim. Vaša prva reakcija je lahko ustavitev
dima, tako da zaprete reGGulator od zgoraj. Potem pa bo dim ostal v jajcu, medtem ko ga morate hitro sprostiti in ustaviti
nastajanje, saj je to vrsta dima, ki daje vaši hrani preveč dimljen okus, ki ga ne želite.
Zato zaprite regulator zraka na dnu keramične podlage, tako da se dovod zraka ustavi, in odprite pokrov rEGGulatorja, da
omogočite uhajanje dima. Sevalna toplota iz keramike in kontaktna toplota iz rešetke zadostujeta za dokončanje peke na
žaru, tudi če se temperatura zaradi odpiranja pokrova nekoliko zniža.
Po pečenju, med katerim je kapljala mast na oglje, rešetko očistite in pustite, da oglje dogori

Po vsaki uporabi EGGa morate narediti nekaj stvari. Na srečo traja to le nekaj minut. Po vsaki uporabi očistite mrežo. To je
zelo enostavno, če je še vedno vroča. Da bi ohranili svojo rešetko iz litega železa in ostale pripomočke v dobri formi, jih po
uporabi namažite s snopom kuhinjskega papirja in malo rastlinskega olja. Zunanjost keramičnega dna in pokrova lahko
obrišete s krpo in raztopino vode in tekočega mila. To je še posebej enostavno, če je keramika še topla; vaš EGG bo kot nov.

Ne, to vsekakor ni potrebno. Tako imenovanega "izgorenje do belega" ali "čiščenja" pri visoki temperaturi vašega EGGa
močno odsvetujemo. Če v kratkem času zelo segrejete jajca, lahko pride do razpok v ognjenem obroču, zato tega ne storite!
Vaš Big Green Egg bo na notranji strani po večkratni uporabi postal črn, kar je povsem normalno. Vaš EGG bo izboljšal
delovanje in temperatura bo postala (še) bolj stabilna.
Če ste imeli nekaj mastnih kuharskih postopkov, zaradi katerih se je notranjost EGG-ja nekoliko zmastila, ga lahko počasi
segrejete na približno 250 ° C, da odstranite ostanke hrane in maščobe. Pustite ga nekaj časa in ko preneha kaditi ga lahko
zaprete, da ugasne.

To lahko preprečite tako, da na svoj convEGGtor položite odcejalno posodo. Maščobe in morebitni ostanki hrane bodo padli
v posodo za kapljanje in vaš convEGGtor bo ostal lep in čist (namig: v odcejalno posodo nalijte še vodo). Če posode za
kapljanje niste namestili in so na vašem konvEGGtorju ostanki hrane in madeži maščobe, ga očistite, dokler je še vroč.
Trdovratne madeže lahko odstranite tako, da convEGGtor v svoj EGG položite z umazano stranjo navzdol. EGG zažgite na
temperaturo 250 ° C in počakajte, da iz dimnika ne pride več dima. Na koncu ga še očistite in vaš convEGGtor bo pripravljen
na naslednje delo.

Če svojega Big Green Egga nekaj časa ne uporabljate, lahko ostanki hrane in/ali visoka vlažnost povzročijo nastanek plesni.
V tem primeru Big Green Egg segrejte na 180 ° C in ga pred pripravo držite na tej temperaturi približno 15 minut. Tako se
boste znebili plesni in kakršnih koli bakterij. Od od tu naprej mrežo temeljito očistite da ostanek hrane zgori. Ko oglje
popolnoma ugasne, popolnoma odprite regulator zraka na dnu keramične podlage in rEGGulator na vrhu, v kolikor EGG-ja
nekaj časa ne nameravate uporabljati. S tem ustvarite kroženje zraka v EGGu in stem zračenje le-tega.

Vaš kruh ali skorja lahko postaneta zelo trda, če je temperatura vašega EGGa prenizka. Nato traja dlje, da se kruh speče, kar
pomeni, da bo imel trdo skorjo. Zato vedno poskrbite, da vaš EGG vzdržuje pravilno in stalno temperaturo in, da se prepričate,
preverite, ali termometer na vaši kupoli kaže tudi pravilno temperaturo. To lahko storite s kalibracijo termometra. Če pečete pri
visoki temperaturi in spodnja skorja kruha prehitro zgori, potem bi bilo morda dobro uporabiti dodaten kamen za peko.
Kamna bosta preprečila, da bi spodnja stran kruha zgorela in se postopoma strdila. Na koncu poskusite tudi kruh peči v
posodi Dutch oven ali v keramični posodi, ki je namenjena za peko kruha. Ti segrejejo stranice kruha neposredno, vlaga pa
lahko uide le na vrhu kruha.

Ne, ne takoj. Dodatna moka je lahko zadnja možnost. Prepričajte se, da ste testo pravilno zamesili in mu omogočili, da je
dovolj vzhajalo. Po vzhajanju iztisnemo zrak iz testa, tako da ga gnetemo še 2 do 3 minute, preden oblikujemo testo.V testu
je vlaga, zaradi katere je testo lahko zelo lepljivo. Ko pa testo dobro pregnetete, bo moka v testu to vlago bolje absorbirala.
Dodajanje dodatne moke potem ni potrebno.

Skrivnost hrustljave piščančje kože je, da jo pred kuhanjem temeljito posušite. Piščanca lahko poskusite skuhati tudi
posredno. Z indirektnim pečenjem piščanca na koži optimalno in dalj časa izkoriščate kontaktno toploto iz litoželezne rešetke,
koža pa se ne bo zažgala, ampak postala okusno hrustljava.

Hrustljava skorja je kombinacija časa in nekaj preprostih trikov. Z ostro konico nabodala prebodite skorjo s čim več majhnimi
luknjami, bolj luknjičasta ko je, bolje je. Potem položite svinjsko meso v posodo s skorjo navzgor in počasi prelijte približno en
liter vrele vode. To odpira strukturo skorje. Meso nato posušite, kožo izdatno potresemo z grobo morsko soljo in damo odprto
v hladilnik za 24 ur. Sol bo izločila vlago iz skorje.Naslednji dan kuhajte svinjino s soljo približno 3 ure pri temperaturi približno
120 ° C s CONVEGGtorjem in odcejalno posodo in na rešetki iz nerjavečega jekla. Odstranite svinjsko meso iz EGGa in
iztrete sol. V skorji naredite navzkrižne zareze in pražite še 15-20 minut s skorjo navzgor pri 190 ° C. Vaša koža je zdaj že
zelo hrustljava, a postane še bolj hrustljava! Na koncu v ponvi nekaj minut pod pritiskom pražite meso. Ta pritisk ustvarite tako,
da na skorjo postavite drugo ponev ali pokrov od Dutch oven posode. Uživajte!

Končna rešitev je nakup 5-delnega EGGspander Kit za EGGa. Ta komplet vam ponuja različne možnosti, tako da hkrati
kombinira različne tehnike kuhanja in ustvarite dodatno kuharsko zmogljivost. Svoje sestavine lahko postavite na 3 različne
ravni. Če (še) nimate EGGspander Kit, potem meso najprej skuhajte in ohranite na toplem, tako da ga shranite v čisto termo
posodo, saj ima to precejšen izolacijski učinek. Zvišajte temperaturo EGGa in skuhajte želeno zelenjavno jed ali prilogo.
Tik preden je zelenjava končana, meso na kratko položite poleg zelenjave v mrežo. Čas je za jesti!

Pri peki pice je treba upoštevati nekaj stvari:
- Ko položite pico v EGG, mora biti kamen za peko vroč. To se morda sliši čudno v smislu zažgane skorje, vendar ni tako.
če kamna niste predhodno segreli, traja predolgo, preden je vaša pica pripravljena, zaradi česar se skorja opeče.
- Poskrbite tudi za ustrezno razmerje med debelino vaše skorje za pico in prelivom. Tanka skorja mora imeti manj preliva kot
debelejša skorja. Na ta način zagotovite, da sta čas priprave in čas kuhanja vaše pice v ravnovesju.
- Pri peki pice vzdržujte temperaturo 250 ° C. Poskrbite tudi, da pice s tanko skorjo s krajšim časom priprave pečete pri višji
temperaturi kot pice z debelo skorjo pri nekoliko nižji temperaturi.
- Če uporabljate košaro convEGGtor, bo vaš pekovski kamen višje v vašem jajcu kot takrat, ko ne uporabljate košare.
Posledično je možnost, da se vaša skorja za pico opeče, manjša, ker porabite več sevalne toplote, ki prihaja iz keramične
kupole. V tem primeru je ta posredna toplota močnejša, saj premaga krajšo razdaljo, ker je vaš izdelek višje v EGGu.
- Za konec pa še en dodaten namig za pico, če imate pica zabave in imate EGGspander: v modelu Large postavite svoj kamen
za peko Large modela na običajno mrežo. Vstavite večstopenjsko stojalo in nanj postavite pekač za model Medium velikosti.
Tako lahko spečete 2 pici hkrati!

Rumena čebula: precej močnega okusa in idealna za rezanje na kolute in za cvrtje (okusno na vašem hamburgerju!),
Dušenje ali pečenje na žaru kot rezine.
- Rdeča čebula: lepa in barvita z blažjim okusom kot rumena čebula. Rdeča čebula je zaradi svoje barve primerna za luženje.
Upoštevajte, da je treba vloženi izdelek ohladiti, preden ga dodate čebuli, saj lahko vroča kisla tekočina čebulo oksidira in
porjavi.
- Šalotka: prefinjenega okusa in lahko prebavljiva. Pri rezanju šalotke se vam bodo oči solzile hitreje kot pri rezanju druge
čebule. Zato vedno uporabite zelo oster nož, da čim bolj zmanjšate to tveganje. Zaradi rafiniranega okusa šalotke je zelo
okusna, tako surov kot ocvrta ali dušena.
- Bela čebula: nekoliko bolj sladka, vendar z ostrejšim okusom kot rumena čebula. Če želite svoji jedi dati izrazitejši okus
čebule, uporabite belo čebulo.
- Sladka čebula: rahlo sladek in blag okus. Ta čebula se imenuje tudi cevenska čebula, ker pogosto prihaja iz francoske
regije Cévennes. Sladka čebula je kot nalašč za praženje. Ta vrsta čebule vsebuje sorazmerno veliko naravnih sladkorjev,
ki čudovito karamelizirajo med praženjem.
- Pomladanska čebula: mlada čebula z blagim, nežnim okusom. Iz tega razloga se spomladanska čebula pogosto uporablja
surova kot okras. Tudi mlado čebulo lahko segrejete, vendar jo v zadnjem trenutku dodajte v posodo in jo le na kratko
popecite na žaru. Če jo predolgo kuhamo, se čudovit okus hitro izgubi.

Pred pečenjem na žaru vam ni treba predhodno kuhati zelenih špargljev. Lahko jih jeste celo surove. Bele šparglje pa je treba
na kratko predkuhati, da dosežemo primerno skorjo. Splošno vodilo je, da morate zelenjavo z visoko vsebnostjo vode in
kratkim časom kuhanja direktno peči na žaru. Zelenjavo z daljšim časom kuhanja bi morali predkuhati, še bolj okusno pa je,
da jo pred žarom spečete v foliji iz aluminijaste folije. Ta metoda vam omogoča, da iz zelenjave dobite največ okusa.

Obstaja več načinov, kako preprečiti, da ne bi vaša satay nabodala zagorela. Vendar pa jih pred tem namočite v vodo in ne
bo veliko pripomoglo k razmeram. Lahko pa konce, ki niso prekriti s sestavinami, zavijete v kos aluminijaste folije. To lahko
zahteva nekaj manevriranja in poskrbite, da koščki folije ne padejo z nabodala. Lažje je uporabljati kovinske nabodala, vendar
upoštevajte, da se ta (tako kot tudi aluminijasta folija) segrejejo. V tem primeru je uporaba rokavic EGGmitt ali klešč bistvenega
pomena.
Najpreprostejša rešitev pri uporabi lepih lesenih nabodalov pa je Litoželezni Satay Grill, kjer sestavine ležijo na rešetki za žar
nad žarečim ogljem, konci nabodalov pa so zaradi posebne zasnove zaščiteni.
Ko imate 5-delni komplet EGGspander kit za EGG v kombinaciji s polovičnim kamnom konvEGGtorja in (po možnosti) z
polovično litoželezno rešetko, lahko svoj EGG nastavite tudi tako, da lahko kuhate neposredno in posredno hkrati. Nato
položite nepokriti del nabodala nad posredni del s polovičnim kamnom ConvEGGtor, da preprečite, da bi nabodala zagorela.

Limonska trava se zelo dobro ujema z okusom kozic, piščanca, svinjine in rib. Svoje sestavine pa lahko dopolnite tudi z
vejicami rožmarina. Rožmarin je okusna kombinacija z jagnjetino, svinjino in ribami. Svoje sestavine najprej prebodite z
običajnim nabodalom, da olajšate pripravo in poskrbite, da se vse sestavine, ki jih dodate, dobro ujemajo z okusom limonske
trave ali rožmarina.

T-bone zrezek je sestavljen iz dveh različnih delov, oba z različno tehniko kuhanja, entrecote in tenderloin (PLJUČNA IN
ROSTBEEF). Ker podolgovata oblika zahteva nekoliko daljši čas kuhanja kot okrogli rez, lahko enostavno pri kuhanju
manipulirate z delnim žarom tako, da tenderloin zavijete v folijo. Na ta način ta del zaščitite pred neposredno toploto. V ta
namen položite na vsako stran rezine rezino čebule in nekaj svežih zelišč ter jo zavijte v rezino slanine. Žarite na eni strani
T-kosti, odstranite slanino, zelišča in čebulo ter nato specite drugo stran.

Tekstura in beljakovine rib se razlikujejo od mesnih in so bolj občutljive na toploto. Ko ribe na EGGu spečete pri previsoki
temperaturi, se beljakovine sprostijo v obliki bleščečih biserov. Ta koagulacija beljakovin se pojavi pri temperaturi 62 °C.
Večja kot je razlika med temperaturo vašega EGGa in želeno temperaturo jedra vašega izdelka, večja je možnost je za
koagulacijo beljakovin. Zato svoje ribe, ribje fileje ali ribjega zrezka nikoli ne kuhajte pri previsoki temperaturi. Možnost
koagulacije beljakovin se zmanjša s posredno kuhanjem rib pri nižji temperaturi.

Sončnično olje ima višjo točko dimljenja kot na primer oljčno olje. To pomeni, da ga lahko segrejete na višje temperature.
Ko želite na ponvi popeči nekaj zares hrustljavega na povišani temperaturi, potem uporabite sončnično olje. In če želite mrežo
očistiti s kakšno kuhinjsko krpo in jo hkrati tudi namastite, potem uporabite tudi sončnično olje.
Pred peko na žaru zelenjavo, meso in ribe namažite z oljčnim oljem. Razlog za to je preprost, ker je bolj okusen in ker te
sestavine vsebujejo vlago, tudi olje ne bo zagorelo.
Med cvrtjem v ponvi združite kapljico olivnega olja s koščkom masla. Temperatura dimljenja oljčnega olja je višja kot pri maslu,
zato lahko cvrete pri višji temperaturi kot takrat, ko uporabljate samo maslo. Prednost dodajanja masla ni le v dodatnem okusu,
ampak je manj verjetno, da se bo vaša sestavina prijela v ponev.

Odvisno od tega, kaj kuhate, sta conVEGGtor in rešetka iz litega železa pomembna osnova, termometer za merjenje
temperature v jedru pa je primeren tudi za številne jedi. A prave stvari, ki jih morate imeti v svoji zunanji kuhinji, so rokavice
EGGmitt, trpežne klešče za peko na žaru, komplet dobrih nožev in na koncu: steklenica vina in ljubezen do izdelka.

Pred kuhanjem dodajte sol, poper in druge začimbe. Ker se začimbe med kuhanjem segrejejo, se sprostijo njihove arome,
tako da postanejo vaše sestavine še bolj okusne.
Ne pozabite pa, da sol črpa vlago iz vaše sestavine, zato je najbolje, da sol dodate tik pred kuhanjem.

Svež česen je bolj aromatičen, svež in ima bolj blag okus kot posušen česen. Manj težav boste imeli tudi z vonjem česna.
Prednost posušenega česna pa je, da ga lahko hranite dlje in pri sobni temperaturi. Svež česen shranjujte v hladilniku, dokler
ni pripravljen za uporabo. Svež je torej bolj zaželen, še posebej, če želite česen pražiti. Ne glede na to, ali uporabljate svež
ali posušen česen, ga je vedno najbolje razrezati. Zmečkan česen hitro oksidira, zlasti svež česen izgubi svežino. Za lažje
rezanje lahko stroke zdrobite, preden jih drobno nasekljate.

Vsekakor smo pri Big Green Egg-u veliki zagovorniki lokalnih sezonskih izdelkov. Sestavine v sezoni so najboljše. Kakovost,
okus in zrelost koristijo vsem, toda kot bonus imajo takrat tudi najboljšo ceno. Kadar sestavina ni v sezoni, pogosto prihaja
iz tujine. Zato, če je le mogoče, kuhajte z lokalnimi izdelki, da bodo okus, okolje in vaša denarnica koristili vsem.

Veliko zeleno jajce je na voljo v sedmih priročnih velikostih, z dodatkom gnezda, mize ali otoka po
meri pa ga je mogoče konfigurirati v več različnih paketih - ki ste jih oblikovali vi, da ustrezajo vašim
posebnim potrebam. Mnogi trgovci ponujajo tudi lastne predlagane pakete, ki vključujejo vse najbolj
priljubljene konfiguracije. Za cene določenih paketov EGG in EGGcessories se obrnite na
pooblaščenega prodajalca Big Green Egg ali ga obiščite.

Big Green Egg vključuje sam EGG, strojno opremo in notranje komponente, vključno z rešetko iz
nerjavečega jekla in visokokakovostnim zunanjim merilnikom temperature. Posamezni trgovci pogosto
vključijo ali pakirajo druge EGGcessories, kot so gnezdo, miza, oglje ali convEGGtor, z EGGom.

Big Green Egg je originalni keramični grill po ameriški zasnovi, vsi sestavni deli pa so izdelani v
Severni Ameriki. Lastniški keramični sestavni deli Big Green Egg so izdelani v Mehiki v napredni
tehnološki ustanovi, ki je pridobila certifikate ISO14001: 2004 za okolje in ISO9001-1944. Obroči,
tečaj, zunanji merilnik temperature in kuhalne mreže iz nerjavečega jekla so zasnovani in izdelani v
Združenih državah Amerike. Kolikor vemo, na trgu ni nobenega kamado grilla, ki bi bil v resnici
sestavljen iz 100% komponent ameriške izdelave.

Prosimo, ne! Briketi vsebujejo različne materiale, vključno z nitrati, kemikalijami, antracitnim premogom, apnencem,
obdelanim lesom, škrobom, žagovino ali stranskimi proizvodi iz nafte. Si res kdo želi kuhati s temi dodatki? Za
čisti in nadzorovan vir goriva priporočamo uporabo oglja Big Green Egg 100% Natural Lump Charcoal. Naravno
grudasto oglje učinkovito gori in v njem nastane zelo malo pepela, zato je čiščenje enostavno.
NIKOLI NE UPORABLJAJTE GORLJIVIH TEKOČIN ali izdelkov iz oglja, ki vsebujejo vnetljivo tekočino ... ne
potrebujete je in ne želite kemičnega okusa na hrani. Naši prižigalci iz naravnih materialov (čebelji vosek in čista
lesna volna) ali električni in plinski zaganjalniki so zasnovani za hiter in čist zagon vašega EGGa.

Če ste v svojem EGGu uporabili vžigalno tekočino, boste morali EGG prižgati na 260 ° C in izvesti več ciklov
kuhanja (brez hrane) približno eno uro, da bo izgorela vžigalna tekočina in neprijeten vonj.

ConvEGGtor se uporablja za posredno kuhanje na Big Green Egg, ki zagotavlja pregrado med hrano in
plamenom ter vaš EGG spremeni v zunanjo konvekcijsko peč. Zasnova convEGGtor-ja omogoča sevanje toplote
znotraj kupole, hkrati pa preprečuje, da bi neposredna toplota ognja dosegla hrano. Nič ne bo prispevalo k večji
vsestranskosti vašega kuhanja na prostem kot dodajanje convEGGtorja v zbirko EGGcessories dodatne opreme.

Preprosto povedano, količina zraka, ki teče v EGG in iz njega, nadzoruje temperaturo. S prilagoditvijo patentiranih
spodnjih vlečnih vrat in zgornjega odzračevalnega pokrova lahko natančno uravnavate pretok zraka - povečanje
ene ali obeh odprtin bo povečalo pretok zraka in zvišalo temperaturo. Za več informacij glejte Kako deluje EGG.
Nekateri pogosti razlogi, da se Big Green Egg ne dvigne na željeno temperaturo, so:

- Ne uporabljamo dovolj oglja. Priporočamo, da EGG napolnite z naravnim ogljem do vrha kurišča.
Videoposnetek Lighting Your EGG na tej spletni strani vam bo pokazal primerno količino oglja za uporabo in
priporočene postopke osvetlitve.

- Uporaba vlažnega oglja. Oglje bo zadržalo vlago, če je bilo izpostavljeno vodi, na primer dežju ali vlagi, tudi če je
oglje suho. Oglje Big Green Egg Natural Lump vedno shranjujte stran od vlage ali v zaprti posodi.

- Pretok zraka zmanjša okrogle zračne luknje v kurišču, ki se zamašijo s pepelom ali prekomernim nabiranjem
pepela v dnu EGG. Preprosto očistite pepel z orodjem za pepel in očistite luknje v kurišču, da povečate pretok
zraka znotraj EGG; občasno preverite odprtine in po potrebi očistite. Video o vzdrževanju EGG na tej strani vam
bo pokazal, kako očistiti in vzdrževati EGG.

- Merilnik temperature ne odčitava pravilne temperature. Rešitev je pravilno umerjanje merilnika temperature.

Če menite, da vaš zunanji merilnik temperature nepravilno odčitava, najprej poskrbite, da so luknje v kurišču čiste
in, da je na mestu dovolj oglja; zmanjšan pretok zraka ali premalo oglja lahko privede do nizkih temperatur.
Za umerjanje merilnika previdno položite steblo merilnika v lonec z vrelo vodo, pri čemer pazite, da konice merilnika
ne naslonite na dno posode. Bodite EKSTREMNO POZORNI, saj je vrela voda zelo nevarna in lahko povzroči
opekline. Priporočamo, da merilnik držite s kleščami in nosite toplotno zaščitno rokavico ali palčko. Po približno
eni minuti mora vaš merilnik odčitati 100 ° C. Če vaš kazalnik temperature ni na 212 ° F / 100 ° C, ga prilagodite
tako, da s pomočjo ključa 17 zavrtite matico na spodnji strani merilnika. Zavrtite matico v smeri, ki je potrebna za
poravnavo kazalca na pravilno temperaturo, in ponovite, da preverite svoj merilnik, kot je opisano zgoraj.

NIKOLI NE POSTAVLJAJTE EGGa NEPOSREDNO NA LESENO POVRŠINO ALI NA ALI V BLIŽINO GORILNE
POVRŠINE!
Dno keramike med uporabo ustvarja znatno toploto in lahko povzroči zgorevanje, če je nameščeno neposredno
na ali v bližino katerega koli gorljivega materiala. EGG je zasnovan za uporabo v kovinskem gnezdu ali s kovinskim
namiznim gnezdom, kar omogoča zračno režo pod EGGom. Za podporo EGGa, kadar se uporablja v mizi, se
lahko uporabi tudi betonski blok tlakovca. Za največjo toplotno zaščito lahko v kombinaciji uporabimo blok tlakovca
in kovinsko mizo Nest. Po končanem kuhanju vedno odprtine popolnoma zaprite.

Dno keramike med uporabo ustvarja znatno toploto in lahko povzroči zgorevanje, če je nameščeno neposredno
na ali v bližini katerega koli gorljivega materiala. Prižganega EGG ne puščajte brez nadzora z odprto kupolo.
Zavedajte se suhega listja, kritine in drugih gorljivih materialov, ki so lahko v bližini EGGa med njegovo uporabo,
saj lahko predstavljajo požarno nevarnost, če pride v stik vroče oglje ali do iskrenja. Zavedajte se svoje okolice,
če uporabljate EGG med kampiranjem ali kuhanjem, saj lahko vsak odprt ogenj predstavlja nevarnost za ljudi in
premoženje. Zavedajte se, da lahko lokalni predpisi določajo razdaljo od katerega koli zunanjega štedilnika od
konstrukcije ali lahko omejijo kakršen koli zunanji plamen v obdobjih suše ali požara.
NE POSKUJUJTE PRIŽIGATI ALI UPORABITI EGGa V NOTRANJIH PROSTORIH, razen če gre za odobreno
komercialno napravo z odzračevanjem ali zatiranjem požara, kot to zahtevajo gradbeni predpisi. EGG mora biti
vedno nameščen na prostem, stran od konstrukcij in NIKOLI ne sme biti znotraj ali v bližini zaprtega prostora.
Pri gorenju izdelkov iz lesa in oglja se sprošča ogljikov monoksid, ki je lahko smrtonosen. NE poskušajte prižgati
ali uporabljati EGG blizu katerega koli prostora za shranjevanje ali znotraj garaže ali zaprte terase, ki lahko vsebuje
dim ali gorljive materiale - če imate kakršna koli vprašanja glede takšnih materialov, se obrnite na proizvajalca
zadevnega gorljivega materiala.

NE poskušajte vrtati lukenj v EGG; s tem razveljavite svojo garancijo in najverjetneje poškodujete EGG

Če vaš lokalni prodajalec nima na zalogi delov, ki jih potrebujete, jih lahko enostavno naroči za vas z opisom dela,
ki ga potrebujete, skupaj s svojimi kontaktnimi podatki in telefonsko številko.

Lesne mize iz akacije ZA Big Green Egg so izdelane iz popolnoma naravnih sušenih trdnih desk iz ekološkega
trajnostnega trdega lesa brez obdelave pod pritiskom ali drugih konzervansov. Rahlo so obdelani z UV-odporno
površino. Pomembno je, da poskrbite za zaščito, saj bo kateri koli naravni les spremenil videz, ko bo izpostavljen
soncu, vročini ali dežju. Miza je vedno priporočljivo, če je ne uporabljate, pokriti prezračeno. Pokrivalo za mizo
Big Green Egg je najboljši način za zaščito.
Za zaščito mize: Po potrebi očistite mizo z blagim detergentom in vlažno neabrazivno krpo. Stoječa voda lahko
pronica skozi zaščito in obarva les. Mizo imejte pokrito ali obrišite stoječo vodo.
Postavite mizo na trdo podlago z ustreznim drenažo. Nog ne postavljajte neposredno na vlažno travo ali stoječo
vodo. Prilagodljive izravnalne noge, ki so priložene mizi (ali dodatni komplet zaklepnih koles), je treba uporabiti,
da spodnji del nog ostane dvignjen nad tlemi.
Kemikalije, topila, klor in alkoholne pijače lahko obarvajo lesene površine. Vroči predmeti, kot so kuhalne mreže,
convEGGtor in plošča za peko, lahko poškodujejo mizo, če jih postavite neposredno na površino lesa.
Občasno preverite in zategnite strojno opremo.
Ta miza je popolnoma naraven izdelek iz lesa - s pravilno nego bo v prihodnjih letih pokazala svojo lepoto in
funkcionalnost!

Pepel je treba redno odstranjevati, da bo v kurišču pravilen pretok zraka. Razen tega ima Big Green Egg
značilno zeleno zunanjost z doživljenjsko dobo na glazuro, ki ohranja dober videz in se brez težav očisti brez
kemičnih čistil. V notranjosti zaradi toplote izgori vse nakopičene maščobe - tako kot samočistilna pečica. Redno
čiščenje razen odstranjevanja pepela, brisanja zunanje strani in krtačenja rešetke ni potrebno. Kot del letnega
vzdrževanja je za optimalno delovanje EGG priporočljivo odstranjevanje in krtačenje notranjih delov.
V BIG GREEN EGGu NE UPORABLJAJTE KEMIČNIH ČISTIL.

Big Green Egg convEGGtor in Pizza & Baking Stones dobijo naravno patino - znak njihove učinkovitosti in
nadaljnje uporabe. Za redno nego, ko se keramični convEGGtor in Pizza & Baking Stones popolnoma ohladijo,
vso pečeno hrano strgamo s trdo, suho krtačo ali plastičnim strgalom; obrišite z vlažno krpo. Sčasoma bosta
kamna convEGGtor in Pizza & Baking Stones zatemnila in morda pokazala madeže - to je normalno in ne bo
vplivalo na okus živil. Ne namakajte v vodi ali v pomivalnem stroju.

Če imate težave z oprijemom tesnila, se za garancijsko zamenjavo obrnite na lokalnega prodajalca Big Green
Egg. Manjše ločitve na delih tesnila je mogoče enostavno pritrditi z uporabo lepila, kot je 3M Super 77 ali
podobnega hi-temp lepila. Oglejte si tudi naš video o zamenjavi tesnil.

Big Green Egg Touch-Up Barvo lahko dobite pri pooblaščenem prodajalcu Big Green Egg

Če ste pravkar sestavili nov EGG, preverite obroče in preverite, ali imate vse poravnano. Oglejte si videoposnetek
o poravnavi in prilagoditvi obročev. Če težava ne izgine, nam pišite.

V redkih primerih se lahko vaš EGG zapre zaradi neaktivnosti ali nihanja temperature okolice. Če je v ognjišču
oglje in če ga lahko varno poskusite prižgati skozi prepustna vrata, segrevanje EGG-ja pogosto sprosti kupolo.
Oglje lahko prižgete skozi vhodna vrata tako, da na dnu EGG zaženete zaganjalnik oglja ali časopis, ki bo nato
oglje prižgal in bo nato segrel EGG in omogočil odpiranje kupole.V nasprotnem primeru, da odprete
EGG - SAMO KADAR JE HLADEN - med kupolo in tesnilom dna previdno vstavite ploski predmet, kot je nož in
počasi peljite z ravnim robom po obodu dna. To bi moralo zrahljati tesnilo, da boste lahko odprli EGG.
POZOR: DA SE IZOGNETE PROPADU GARANCIJE, NE POSKUSITE SILE ALI PRISILNEGA ODPIRANJA
EGGa, KOT TO LAHKO POČNE ALI POVZROČI ŠKODO NA KERAMIKI!
Ko je EGG odprt, preglejte tesnilo in ga po potrebi zamenjajte. Pooblaščeni prodajalec vam lahko priskrbi novo
tesnilo.

Če se to zgodi, običajno pomeni, da so vijaki tečajev pretesni in jih je treba prilagoditi. Za odpravo težave rahlo
popustite vijake. Tudi sam tečaj lahko podmažete s suhim mazivom, še posebej, če je EGG zunaj shranjen brez
pokrivala. Če se težava ponovi, nam pišite

Vse komponente Big Green Egg so na voljo in jih lahko kupite pri pooblaščenem prodajalcu Big Green Egg.

Naša trenutna konfiguracija obročev in tečajev ustreza EGG-jem, izdelanim leta 1998 ali kasneje. Za starejše
modele (pred letom 1998) EGG pošljite e-pošto.

Da, vsak pooblaščeni prodajalec Big Green Egg v državi nakupa lahko reši vprašanja v zvezi z garancijo. Če
ste EGG preselili v drugo državo, se morate obrniti na pooblaščenega prodajalca v državi, kjer je bil prvotno
kupljen.

Ko kupite EGG, je vaša naložba v ta neverjeten izdelek zaščitena z uspešnim podjetjem, ki slovi po proizvodni
odličnosti, in zavezani smo, da bomo svoje izdelke podprli z originalno omejeno doživljenjsko garancijo ter
najboljšo službo za stranke in podporo prodajalcem. Za popolne informacije si oglejte našo stran z garancijo.
Ko investirate v Big Green EGG, vas zaščiti podjetje z več kot štirideset letnim uspehom, ki danes izdeluje
najboljši izdelek te vrste na svetu.

Mize iz trdega lesa Big Green Egg imajo enoletno garancijo. Če je na vaši mizi prišlo do napake proizvajalca,
nam pišite na naš elektronski naslov

Vse Big Green Egg Fire Box ognjene posode so izdelane z navpičnim rezom, ki poteka naravnost od odprtine
za ugrez - to ni razpoka. Ta rez omogoča večkratno širjenje in krčenje toplote, ne da bi obremenjeval keramiko.
Če na vašem EGG nastane razpoka, ki ni ta rez, lahko še naprej uporabljate Fire Box, če podpira Fire Ring -
keramični obroč. Če ste prvotni lastnik vašega Big Green Egg-ja in ste EGG kupili pri pooblaščenem prodajalcu
in ste opravili zahtevano registracijo garancije in ne uporabljate Big Green Egg v komercialne namene, potem
je kurišče zajeto v garancijo in ga lahko zamenjate pri lokalnem prodajalcu Big Green Egg.

Merilnik temperature ima enoletno garancijo. Nadomestni merilniki so na voljo pri pooblaščenem prodajalcu.
Če je bil merilnik izpostavljen močnemu dežju ali vlagi ali je bil shranjen v vlažnem okolju, se ta megla pogosto
pokaže na sončnem ali v suhem vremenu, kar pa ne vpliva na funkcionalnost in s časom tudi izgine.

Naše 100% naravno oglje, zaganjalci oglja in orodje za pepel za odstranjevanje pepela s keramične podlage so
najpomembnejše osnove za začetek uporabe vašega velikega zelenega jajca. Poleg tega se prepričajte, da je vaš EGG
trden in varen s podstavkom na kolesih IntEGGrated Nest ali namiznim gnezdom, če ga sami nameščate v mizo.
Bi radi odkrili številne možnosti svojega EGG? Top 3 dodatke sestavljajo nepogrešljivi convEGGtor, litoželezna mreža in
kamen za peko. Ti vam bodo omogočili optimalno pečenje na žaru, uporabo posrebnih tehnik kuhanja in pretvorbo
vašega EGGa v konvekcijsko peč za peko.

Bolj pogosto kot uporabljate svoje Big Green Egg, bolj srečni boste ob številnih možnostih in rezultatih. Želite olajšati
življenje med kuhanjem na EGGu? Klešče s silikonskim oprijemom, dvigalo mreže, rokavice EGGmitt in convEGGtor vas
bodo postavili kot pravega profesionalca! Med kuhanjem takoj zberete sproščeno maščobo in ostanke hrane v posodi za
kapljanje za večkratno uporabo, kar vam prihrani veliko čiščenja. Končno lahko svoj EGG ohranite v popolni formi z
občasnim vzdrževanjem z uporabo krtače in pokrivala za EGG, da kljubuje vsem vremenskim vplivom.

Niste našli odgovorov, na vaše vprašanje?

Stopite v stik z nami, z veseljem bomo pomagali.

Pišite nam
Sofinanciranje